miercuri, 20 mai 2009

s-a terminat cu Prison Break


"Terminarea" asta are mai multe semnificatii... povestea candva antrenanta s-a stins... apoi interesul... curiozitatea... si in final, episoadele s-au oprit si ele de tot.

Istoria mea cu Prison Break a inceput tarziu desi subiectul era o manie generala. Prietenii mi-au povestit ca e cel mai tare film vazut si ca merita pe bune! Am primit si un dvd mostra cu primele episoade dar nu mi-am facut chef de vizionare. Nu imi explic de ce... atata ca l-am tinut uitat la mine. La un moment dat l-am pornit si am ramas socata cat poate fi de interesant/inteligent/surprinzator... mai ales ca eu ador filmele cu investigatii si suspans. Am inceput sa ma uit episod dupa episod :D si bine ca era vacanta de vara, ca imi puteam permite sa stau blocata sa ma uit.

Seria 1 a fost ... extraordinara... si am revazut-o partial cu suri, cand am convins-o si pe ea ca merita. Apoi seria 2 a fost deja altfel. Nu era la fel... simteam ca nu prea e pe bune dar stiind ca e serialul meu de top, nu mai conta. Totusi, la seria 3 deja mi-am dat seama ca e jalnic. Descarcam episodul saptamanal insa nu ma grabeam deloc sa il vad. Se transformase in telenovela... Intamplarile erau seci, obstacolele erau trecute cu atata usurinta si simplitate incat nu le mai puteam gusta deloc. In primul sezon era o adevarata "creatie" sa se reuseasca trecerea unei bariere si cand vedeam ca deja lucrurile se rezolvau superficial... totul s-a risipit... Seria 4 a fost lunga si obositoare si enervanta. Ma uitam dintr-o oarecare traditie... amanata, ce-i drept. Intorsaturi de situatie, intamplari in spirala care nu-si mai aveau logica... iar in final... un deznodamant cat se poate de siropos. Salvarea efectiva a personajelor s-a produs miraculos de-a dreptul... una-doua... ca si in serialele alea lungite-latite si care in final, cu doua batai din palme, se rezolva totul. Si pentru un gust melancolic de sfarsit... s-a apelat si la moartea fara sens.

S-a incheiat un capitol, oricum am lua-o. Daca ar fi sa-l recomand mai departe cuiva... primul sezon isi merita aplauzele. Restul... sunt doar cadere libera...

5 comentarii:

Tomata cu scufita spunea...

Na vezi, n-am pierdut nimic. :P

Am si eu obsesiile mele cu seriale, da' pana acum nu m-a dezamagit niciunul. Poate Nip/Tuck cu al cincilea sezon, da' primele 4 au fost super. :)

My Rain in November spunea...

@ Tomata : primul sezon totusi ti-l recomand :P

btw, cum ai tot povestit de House, cred ca o sa ma pun si eu pe vizionat (hehe) si te anunt daca m-a prins si pe mine

Unknown spunea...

Eu dupa ce am vazut primul epsiod nu m-am putut opri, in doua zile m-am uitat la sezonul intreg. Apoi seria a doua inca mi-a placut, dar a treia deja m-a disperat, tot asa, prin feelingul de telenovela. Dar fiind foarte curios nu m-am putut abtine:">. Iar sezonul 4 ma tinut cu ochi rosii, zii-noapte, pentru un final care te cam lasa cu gustul amar.

dr. House e superb :D, Primele 4 sezoane imi placeau la nebunie. sezonul 5 e mizerabil, dar deja noul sezon 6, pare promitator. :D

My Rain in November spunea...

@ Norbi : inca nu am ajuns si eu la House dar nu-i timpul trecut...

Ms de vizita! si multa bafta la inceput de an :)

download filme spunea...

finalul a fost cam...